Et stykke jordbærpai på hvit tallerken

Sommerpai med jordbær og rabarbra

Jordbær og rabarbra passer rett og slett kjempegodt sammen. Server paien lun med vaniljeis, pisket krem eller vaniljesaus til.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 175 g smør
  • 1 dl sukker
  • 3 dl hvetemel

Fyll

Fremgangsmåte

  1. Bland smør, sukker og mel til en deig - gjerne i foodprosessor.
  2. Trykk deigen ut i en smurt form, ca. 22 cm i diameter. La den stå kjølig en halv times tid.
  3. Prikk paideigen med en gaffel og stek den ved 200°C i ca. 15 minutter.
  4. Kok den rensede og oppdelte rabarbraen med sukker og vann i en kjele. Ta opp rabarbraen når den er nesten myk.
  5. La væsken koke inn til en tykk saus. Ha i rabarbrabitene igjen og avkjøl. Du kan også jevne med litt potetmel for å få tykkere fyll.
  6. Bre rabarbrakompotten over kaken, dekorer med skivede jordbær, og server paien med vaniljesaus eller pisket kremfløte.
Del på Facebook