Sommerpai med jordbær og rabarbra
Jordbær og rabarbra passer rett og slett kjempegodt sammen. Server paien lun med vaniljeis, pisket krem eller vaniljesaus til.
20-40 min
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Bland smør, sukker og mel til en deig - gjerne i foodprosessor.
- Trykk deigen ut i en smurt form, ca. 22 cm i diameter. La den stå kjølig en halv times tid.
- Prikk paideigen med en gaffel og stek den ved 200°C i ca. 15 minutter.
- Kok den rensede og oppdelte rabarbraen med sukker og vann i en kjele. Ta opp rabarbraen når den er nesten myk.
- La væsken koke inn til en tykk saus. Ha i rabarbrabitene igjen og avkjøl. Du kan også jevne med litt potetmel for å få tykkere fyll.
- Bre rabarbrakompotten over kaken, dekorer med skivede jordbær, og server paien med vaniljesaus eller pisket kremfløte.